Back to All Events

"W HITE S UMMER" FESTIVAL - AGOSTO 2019

PROJECTE WHITE SUMMER 2019
Consciències Naturals III vs. Exposició d'Arte Contemporani en
WS '19 amb Sala Nonell-Jorge Alcolea (BCN-Madrid)
I Vincle Consciències Naturals III-Jorge Alcolea/Sala Nonell


Tenint en conta, la repercussió positiva del projecte Consciències Naturals, aquests dos últims anys dins el Festival White Summer de Pals volem seguir amb el mateix fil conductor, no des d'un punt de vista general sinó des del fet de prendre consciència plàsticament parlant que vivim entre dues realitats, la que és i la que volem creure que és. Volem fer partícip a l'espectador mitjançat l'observació, l'experiència, les olors, els sons i les percepcions. Volem que les arts visuals i la natura segueixen vinculades, deixant palesa de com aquesta provoca una especial preocupació, donada la seva repercussió, en les nostres vides. Aquest any volem focalitzar tota la nostra energia en una única instal·lació, dedicada exclusivament a la poca cura que l'ésser humà té respecte als seus mars i oceans. La instal·lació anirà a càrrec de la Tatiana Blanqué, la Fiona Morrison la Pilar Farrés i la Michelle Wilson, artistes que ja han participat en les dues anteriors edicions.
És per tot això que ens ha semblat interessant, sumar al projecte, a les prestigioses galeries: Sala Nonell i Jorge Alcolea. Ells a través del seu patrocini artístic ens delectaran amb obres d'artistes contemporanis de la seva galeria com Miguel Macaya, Lídia Masllorens, Isabel Ramoneda, Carlos Azañedo, Mario Pamez... entre d'altres. Tambè podrem gaudir de peces d'artistes moderns tals com Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni Tàpies, Miquel Barceló, Alberto Giacometti i Maurice Utrillo, molts d'ells amb lligams amb la costa que ens ocupa.
Realitzarem diferents tipus d'activitats, totes elles vinculades al món de les arts visuals. La idea és que el públic pugui disposar d'un gran ventall d'oferta pictòrica, escultòrica i experiencial així com amb la possibilitat de participar en una subhasta, conèixer mobles d'art decó i com aquests poden combinar amb l'art contemporani.

1. S.O.S L'últim sopà: una instal·lació de conscienciació mediambiental

Aquest any cal que allò que amoïna al creador arribi al públic i aquest prengui consciència del que està veient i sentint. Es buscarà una interacció entre artista i espectador, fent evident la comunicació entre el missatger i el receptor. L'espectador se sentirà envoltat per unes sensacions aquoses on l'oïda, l'observació i la reflexió seran del tot necessàries. Prendre part d'aquesta experiència els farà sentir-se partícips de la voluntat de millora respecte a les nostres accions envers la nostra responsabilitat enfront del medi ambient, la neteja de les nostres aigües és imprescindible pel nostre benestar, tot allò que aboquem a les aigües acabarà passant al nostre organisme en forma de microplàstics invisibles però contaminants. No estem fent les coses bé, hem de millorar. Ens hem de superar!
La contaminació marina més visible és la que ens fa més mal als ulls però i aquella que no veiem? La pol·lució provocada pels residus químics i líquids
Una taula molt ben parada, ens traslladarà a S.O.S L'últim sopar, paròdia evident abans d'una desgràcia! Als plats només hi trobaran plàstic, tot aquell que nosaltres mateixos evoquem al mar. Això és el que aconseguim maltractant el medi ambient.

El mar plora (Joan Dausà) i ens retorna allò que li hem fet arribar, deixalles que cobreixen les nostres costes, que malmeten la fauna marina, i que arriben a les nostres taules i ni ens adonem, tan sols ens les mengem.
Tot això aplicat a la Natura es converteix en una responsabilitat que hauria estat innata en la nostra societat. Cal reivindicar allò que ens preocupa traslladar-ho per tot, transmetre-ho a través de tots els mitjans de comunicació i com no a través de les Arts Visual.
Tal com deia Unamuno: "La natura és un examen de consciència" i ésser conscient que els mars produeixen més de la meitat de l'oxigen en l'atmosfera i absorbeixen la quantitat més gran de carboni que hi ha en ella, és prou contundent? És a dir que l'oxigen que estem respirant ho fem gràcies als mars!!!!!!

Sabem que la natura és quelcom privilegiat, poder gaudir-ne, poder estar envoltat d'ella, dels seus sorolls de les seves olors, és una joia que tenim i no ens adonem. La natura comporta un munt de coses relacionades amb el benestar, amb el fet de saber gaudir de les petites coses, amb el fet de saber observar, olorar, caminar, nedar, respirar, escoltar, estudiar, dibuixar, escriure, compondre... en definitiva un luxe que ja està a mig camí de convertir-se en peça museística. La natura ha passat d'estar controlada per l'ésser humà, en gran manera, ja no és natura entesa com a tal, nosaltres decidim per sobre d'ella, nosaltres som presoners dels nostres actes i sembla que no som conscients, l'estem espatllant, ens estem fent molt mal!!!!!!

Residus de la nostra realitat que per no voler-los ens en desprenem i evoquem al mar. Perquè compartir només allò que no ens agrada?

2. Col·lectiva, Galeria, Art Contemporani (artistes de la Galeria)
La galeria es dividirà en 2 espais.
D'una banda, pintura i escultura contemporània amb la representació dels següents artistes

- Tatiana Blanqué - Blanca Vernis - Regina Gimenez - Gonçalo Ghira
- Miguel Macaya - Silvia Palou - Carlos Azañedo - Ramon Moscardó
- Lídia Masllorens - Teresa Calderón - Cristina Cabané - Isidre Tolossa
- Isabel Ramoneda - Jorge Usán - Carmen Anzano - Khalid El Bekay
- Alejandra Caballero - Mario Pávez - Patricia Cancelo
- Alex Prunés - Javier Jansana - Martín Carral

- Art Modern (els clàsics de l'Art Modern)
D'altra banda, els clàssics de l'Art Modern com Salvador Dalí, Joan Miró, Antoni
Tàpies, Miquel Barceló, Alberto Giacometti i Maurice Utrillo també seran
representats en un segon espai.


3. Subhasta
Comptarem amb la presència de Cuca Iriarte de Subarna per dirigir una subhasta de peces artístiques amb 20 lots de pintura, mobiliari i fins i tot vehicles de motor de gran interès històric.
La subhasta es realitzarà el dia 21 d'agost a les 21 h a la sala Les Teules dins de la masia (a confirmar).
Els lots estaran exposats en una sala des de l'inici del White Summer fins al dia de la subhasta. Amb anterioritat, es podrà disposar del catàleg amb fotografies dels lots i amb albarà de reserva.

4. Mobiliari
Mobiliari art déco, així com rústic es presentarà juntament amb obres d'art
contemporani d'artistes de la galeria.

5. OUTART (outlet ART)
Proposem la creació d'un espai outlet dedicat a l'exposició i venda d'obra gràfica emmarcada, olis, pòsters i altres peces artístiques amb un preu molt assequible. Es faran descomptes setmanals i ofertes exclusives per arribar a un nombre de públic el més ampli possible.